Masterclass Iedereen een groeimindset!

Voor bedrijven


Voor leidinggevenden:

We zien ze regelmatig in bedrijven voorbijkomen: personen bij wie het aan lef en initiatief ontbreekt, die hun potentieel onvoldoende benutten, die bang zijn om fouten te maken en daardoor niet in actie komen, die geen verantwoordelijkheid nemen voor hun acties of zelfs ongemotiveerd zijn …

 

Als je dat in jouw bedrijf ontdekt, is het goed om eens naar de heersende mindset te kijken. Het woord mindset betekent ‘overtuiging’. De Amerikaanse psycholoog Carol Dweck heeft ontdekt dat je mindset of overtuiging over groeien en jezelf ontwikkelen, invloed heeft op jouw acties om daadwerkelijk verder te komen in je werk en in het leven. Het kan je groei dus belemmeren of in geval van de juiste mindset flink doen toenemen. Bovendien kun je als leidinggevende deze overtuigingen bewust, maar ook ongemerkt, overbrengen op je medewerkers. Welke mindset breng jij over?

 

In deze masterclass aandacht voor hoe je een groeimindset kunt ‘aanmoedigen’ bij je medewerkers. Natuurlijk kijken we daarbij ook uitgebreid naar jouw eigen mindset.

 

Na afloop van deze masterclass weet je:

  • Wat het belang en gemak is van een juiste mindset.
  • Wat de laatste inzichten zijn binnen de neurowetenschappen over groei.
  • Hoe je een statische mindset van een groeimindset kunt onderscheiden.
  • Hoe je zelf kunt opschuiven naar een groeimindset.
  • Hoe je een groeimindset bij je medewerkers kunt stimuleren.

 

Duur

2 dagdelenVoor onderwijsinstellingen


Leerlingen met faalangst? Lastig gedrag? Niet willen leren? Heel goed mogelijk dat dit veroorzaakt wordt door een statische mindset. Wat houdt een statische mindset in? En hoe buig je dit bij je leerlingen om naar een groeimindset?


Leerlingen met een groeimindset zijn doorgaans meer gemotiveerd om te studeren, hebben meer zelfvertrouwen en benutten hun potentieel beter dan leerlingen met een zogenoemde statische mindset. Reik je leerlingen met een groeimindset ook nog eens efficiënte studietools aan, dan wordt dit effect nog eens extra versterkt.

Daarentegen werkt een statische mindset eerder belemmerend. Angst om te falen of ‘af te gaan’ kan demotiverend en verlammend werken. Een leerling met een statische mindset komt soms moeizaam in beweging en presteert veelal onder zijn of haar kunnen.

 

In deze masterclass dan ook aandacht voor hoe je een statische mindset kunt verminderen en een groeimindset kunt ‘aanmoedigen’ bij je leerlingen.

 

Na afloop van deze masterclass weet je:

  • Het belang van de juiste mindset.
  • Hoe je een statische mindset van een groeimindset kunt onderscheiden.
  • Hoe je een groeimindset bij tieners kunt stimuleren.

 

Duur

2 x 2,5 uur